28-28/4/2018 16a Feria de Plantas de Colección, a Iturraran

Com cada any, en el bonic jardí botànic d’Iturraran al Pais Basc tenim Landare Berezien 16. Azoka que vol dir 16a Fira de Plantes de Col·lecció pels que no sapigueu basc!

Fa dos anys, ASAC va fer-hi una excursió i va ser magnífic: la fira amb 50 viveristes (consulteu la llista) amb bona organització: el jardí està en les montanyes. A baix deixes el cotxe. Hi ha busos per pujat i baixar els visitants. Compres les teves plantes. Els viveristes te les emboliquen i els organitzadors te les baixen al parking. El jardí en sí també val la pena. La única vegada que vaig veure plantes carnivores en situació quasi-natural.

Al voltant hi ha moltes coses a visitar, per exemple a Zumaia a la costa les formacions de roca sedimentària flysch. A la capa de fa 66 millions d’anys, tenen elevada concentració d’iridium, que va fer suspitar que un cometa o ateroide podria haver exterminat els dinosaures (excepte ocells).

A, i la cuina basca no cal mencionar, no?

http://www.iturraran.org/

Només dos punts ‘negatius’: coincideix amb Cheste i no hi ha gaires cactus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s